őszi levelekmarosfői őszzúzmaraősz a Feketerezenzúzmarás nyírfaősz a Gyilkos tónálzúzmarás fűszálakGréces ősszelzúzmarás csipkebogyóMarosfőpárás Marosfőzúzmarás fenyő

2019. december 1., vasárnap

Marosfő télen

A tél szűz-fehér szépsége Marosfőn.
Hósipkás hegyek. Sötétlő fenyvesek, hófehér havasi legelőkkel tarkítva. Sziporkázó, csilivili világ. Az égbolt mélykéken ragyog a verőfényben. A medvenyomok köddé válnak a Gréces-tető látóhatárán.
Patyolatfehér csend. Csikorog a hó a talpunk alatt.


 
Hótól roskadozó faágak. "Porcukor" hóval megszórva fehérlik a Feketerez csúcsa a messzeségben. A  Ponkbükk szabályos, lágyan hajló kúpja  aranyfényben fürdik a sötétlő égbolton. Vígan repül a szánkó a hegyoldalon. Gyerekkacaj harsan.


  
Csend honol a Gréces vendégháznál. Hófödte béke, nyugalom. A hósipkás kiskapu tárva-nyitva várja vendégeit. A hó súlyos terhe alatt roskadoznak az óriásfenyők. A zöld födémű házat fehér hótakaró borítja. A nyírfa pavilon árválkodva várja a nyári meleg zsongását.
A szent ünnepre készülődés hangulata honol az arcpirosító levegőben. Csillagfényes szilveszter közeleg.


Bíbor ragyogás. Vöröslő hótakaró. A rét mély nyomoktól szabdalt. A fehér törzsű nyírfák bíbor-pirosan világítanak. A lebukó napkorong átadja a helyét a sziporkázó csillagoknak. Mesevilág.
Lélegzetelállítóan gyönyörű a téli naplemente Marosfőn.









Valóságos téli álom. Érdemes átélni, minden porcikánkkal észlelni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése