őszi levelekmarosfői őszzúzmaraősz a Feketerezenzúzmarás nyírfaősz a Gyilkos tónálzúzmarás fűszálakGréces ősszelzúzmarás csipkebogyóMarosfőpárás Marosfőzúzmarás fenyő

2011. április 16., szombat

Áprilisi Marosfő

Áprilisi Marosfő
A szeszélyes április nem hazudtolta meg magát. Marosfőn a bolondos időjárás minden válfaját produkálta a hétvégén. Tízpercenként váltogatta, hóvihar tomboló széllel, vacogtató hideggel - ragyogó napsütés, tavaszi meleggel.

Mesebeli tájat varázsolt elénk, párált, gőzölt a föld, gőzfelhőbe burkolt mindent körülöttünk. Az autó ablakából menet közben fotóztam, aztán meg kellett állnunk, oly lenyűgöző volt körülöttünk minden. Lélegzetelállító, varázslatos. A fotók csak részben tükrözik a valóságot.
Áprilisi Marosfő

Hétfő reggelre 3 centis hó borította a zöldelő füvet, a rügyező fákat.

Fotóztunk még virágzó mogyoróbokrot. A nővirág olyan pirinyó, alig látható és kevés van belőle, a barkákhoz viszonyítva. Szegény kis bimbó, a gyöngéd szirmocskákat a hímvirágok ezrei ostromolják... A mogyorónál teljes a férfiuralom... vagy a nővirág a királynő??? és őt szolgálja, védelmezi a barkák hada??? :)
Mogyoró virága
Származási hely: Érdekességek

2011. április 14., csütörtök

Gréces-tető gyalogtúra

2011. január 9.

Január hónapjára nem jellemző, tavaszias meleg csalogatóan hívogatott ki a szabadba... túrázni indultunk, megmászni a Gréces-tetőt.
A Gréces-hegy 1121 m magas csúcsával Marosfő délkeleti szélét határolja. Kúpos hegycsúcsa méltó dísze a falu Csík felőli határának, lent fiatal bükkerdő, fent sűrű fenyves borítja. Nyugati oldalán nagy kiterjedésű havasi legelő húzódik, helyet adva a sípályának.
A piros háromszög túrajelzést követve, meredeken kapaszkodik az ösvény a sípályán át a hegycsúcs irányába.Csodálatos panorámában gyönyörködhetünk, belátni egész Marosfőt, szemközt a Feketerez sötétlő erdeit, a Görgény-havasok hegycsúcsait. A hegygerincen egy sziklán magányosan, délcegen egy óriás fenyő áll, dacolva a viharok pusztító erejével...
De meséljenek tovább helyettünk az általunk készített fotók...

Gréces-tető, 2011. Az év első gyalogtúrája