őszi levelekmarosfői őszzúzmaraősz a Feketerezenzúzmarás nyírfaősz a Gyilkos tónálzúzmarás fűszálakGréces ősszelzúzmarás csipkebogyóMarosfőpárás Marosfőzúzmarás fenyő

2017. január 16., hétfő

Sípálya Erdélyben, Székelyföldön, Marosfőn. Újdonság a sielés kedvelőinek!

 Újdonság síelés kedvelőknek!!

2017 január 14.
Nagyon jó hír sízőknek! Mai naptól üzemel a sípálya!
A hóvastagsága kb. 30 cm.
Nyitva tartási idő:
-szombaton és vasárnap de.10 órától sötétedésig
-hétköznapokon is üzemel minimum 15 érdeklődő esetén
Ár: 2 Ron/egy alkalom
      15 Ron egy fél napra
      30 Ron egész napra


Pihenő, melegedő hely, ahol forró teát, forralt bort és zsíros kenyeret fogyaszthatunk a kényelmes étkezőben.
Az étkezőből nyílik a WC és meleg vízzel ellátott mosdó helyiség.
Az épületben sílécet és síbakancsot kölcsönözhetünk.






A sípálya tárcsás felvonóval.













Az idei téli szezon beálltával beindul Marosfőn, Székelyföld legszebb fekvésű sípályája. Újjáéled a kedvelt téli sport a hegyvídéki üdülőfaluban. A környék valamikori egyetlen sípályája a Gréces tetőn kibővül, korszerű,  tárcsás sífelvonóval szerelik fel. A sípálya pár száz méterre a főúttól könnyen megközelíthető.

A környék "legszebb fekvésű" sípályája címet méltón megérdemli, ugyanis a felvonó felvisz a Gréces tető csúcsára, ahonnan csodálatos körpanorámában gyönyörködhetünk. A sípálya legfelső pontjáról elénk tárul a Maros folyó forrását rejtő Feketerez-hegy (1538 m) sötétlő ősrengetegével. Az aljban az üdülőtelep elszórt házai látszanak.


Felérkezve a felvonóval, megpillanthatjuk a Felcsíki-medence festői panorámáját. Jó látásviszonyoknál látszanak Csíkszereda házai, a Tusnádi-hegyek, a Hargita vulkanikus hegykúpjai. Kevés az a hasonló hely, ahonnan a Csíki-medence összeségében látható.


Leereszkedve a tetőről, kb.200 m-re elérkezünk a keleti kilátóhoz, ahol a Nagyhagymás, Egyeskő, Öcsém sziklabérceiben gyönyörködhetünk.





 A tisztás, ahol a sífelvonó épül  megdöbbentően szép látványt nyújt. Meredeken kapaszkodik a hegyoldalon, sűrű erdő övezi és a táj itt is magával ragad.
A sífelelvonó egyik gigantikus oszlopa.
A svájci gyártmányú, tárcsás felvonó észak Olaszországból érkezett a székelyföldi hegyi falucskába.

A sípálya méretei:
A sífelvonó hossza 870 m.
A sípálya színtkülönbsége 220 m, hossza 1200 m.

A pálya egyenletesen lesimított sávja a felső részen meredekebb(közepes nehézségű), erdő közt kanyarog, S alakú pályát ír le.Az erdőből kiérve, lankásabban (kezdő sízőknek is ajánlott), széles legelőn halad tovább a felvonó kiinduló pontjáig. Síelés közben Marosfő, a Gyergyói-medence, a Görgény-és Gyergyói-havasok látványában gyönyörködhetünk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése