őszi levelekmarosfői őszzúzmaraősz a Feketerezenzúzmarás nyírfaősz a Gyilkos tónálzúzmarás fűszálakGréces ősszelzúzmarás csipkebogyóMarosfőpárás Marosfőzúzmarás fenyő

2014. február 28., péntek

Kibővült és megújult a Gréces vendégház!

       A barna szoba

       
Ilyen lett.

Megnöveltük az alapterületét és hozzátoldottunk egy belső fürdőszobát. A két férőhelyes szoba kényelmes franciaágya mindkét oldalról elérhető. Berendeztünk egy olvasósarkot kis könyvespolccal és karosszékkel. A jól kihasználható beépített szekrénye polcokkal, válfa-tartóval felszerelt.
Világos, tágas, hangulatos lett.


A hozzátartozó fürdőszoba a szobából nyílik. Színvilága drapp és bordó. Zuhanykabinnal, mosdókagylóval, WC-vel ellátott. Egyedi tervezésű bútorzata fenyőfából készült:  mosdó asztalka, polc, tükör keret, törülköző tartó, WC papír tartó. A meleg vizet napkollektor biztosítja. Nagy méretű ablakán áramlik be a napfény. Hangulatos, világos, jól felszerelt.

                                                                       A zöld szoba

                                                                        
Ilyen lett.

Alapterületét megnöveltük és saját belső fürdőt toldottunk hozzá. Három férőhelyes, egy kétszemélyes franciaággyal és egy egyszemélyes ággyal ellátott. Igény szerint pótágyazható. Tágas, beépített szekrénye van, polcokkal és válfa-tartóval. Világos, az ablakán és a tetőablakán özönlik be a fény.
Tágas, kényelmes és barátságos lett.

           A zöld szobához tartozó fürdőszoba színvilága drapp és zöld. Zuhanykabinnal, mosdókagylóval és WC-vel felszerelt. A meleg vizet napkollektor biztosítja. Nagy ablaka sok fényt bocsájt be. Hasonlóan a barna szoba fürdőjéhez, bútorzata egyedi tervezésű, fenyőfából készült.
Hangulatos, világos, megfelelő felszereltségű.

       
  Nappali-egy légtérben az ebédlő-konyhával.
                                                                                  

Konyha-ebédlő
Felszereltség: gáztűzhely, hütő fagyasztóval, mosogató-gép, mikro, tea-kávéföző, kenyér pirító, szendvics sütő, edények, stb.

2014. február 27., csütörtök

Békás-szoros, Székelyföldön. Ahogyan még nem láttad...madártávlatból.



 A Mária-kő egyik kiálló sziklaszirtjén hasalva, alattunk 300 m-es mélység. Mintha törpék mesebeli világa elevenedne meg szemünk előtt a sziklák tövében, oly parányinak tűnik minden innen fentről nézve.


Belátunk a "pokol torkába", ahonnan kezdődik a szoros legszűkebb része. A Békás-patak morajlik, zubogva rohan tova a sziklákon.