őszi levelekmarosfői őszzúzmaraősz a Feketerezenzúzmarás nyírfaősz a Gyilkos tónálzúzmarás fűszálakGréces ősszelzúzmarás csipkebogyóMarosfőpárás Marosfőzúzmarás fenyő

2011. augusztus 8., hétfő

Székelyvarság képekben


Székelyföldnek "tündérország" néven emlegetett vadregényes tájegysége. Mondhatni a világ legkülönösebb földrajzi fekvésű központjával dicsekedhet. Ugyanis ki látott már a földkerekségen egy olyan falut, aminek a közepén egy sűrű erdő övezte vízesés található! A vízesést pedig egy olyan patak hozza létre, ami alig pár méterre ered a szikláról lezúduló bővizű zuhatagtól és hét közeli forrás táplálja! Valóságos hét csodának számít.










A hét forrás vízében az ég kékje, az erdő zöldje tükröződik.
Marosfőről kb 50-60 km távolságra fekszik,autóval könnyen elérhető. Egy napos, sok látnivalóval kecsegtető körutat tehetünk, átkelve a Libán tető vadregényes, erdős, kanyargós útján, érintve a zeteváraljai víztározót. Innen már alig 12 km Székelyvarság. Hazafelé körutunkat Fenyéd, Székelyudvarhely, Korond, Parajd helyiségeket érintve folytathatjuk és a Bucsin tetőn átkelve juthatunk vissza Marosfőre.





                                                                                                                                                                

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése